Domatesli kıymalı menemen nasıl yapılır?

Soğanı küçük küçük doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekliyoruz. Kıymada kavrulduktan sonra küçük doğradığımız biberleri ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. En son olarak domatesleri ve baharatları ekliyoruz ve domateste piştikten sonra üzerine yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıyoruz.

Soğansız kıymalı menemen nasıl yapılır?

Merhaba, önce tavamıza sıvı yağ ve biber kıymayı koyuyoruz, biberler ve kıyma hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz, domatesleri küp küp doğrayıp tavaya ekliyoruz, tuz ve pul biberi ekleyip kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz ,piştikten sonra yumurta kırıp hazırlıyoruz, afiyet olsun.

Menemene ne katılır?

Malzemeler:

  1. 4 adet yumurta.
  2. 1 adet kuru soğan.
  3. 5 adet domates veya ¾ 500 gramlık hazır doğranmış domates.
  4. 3 adet çarliston veya sivri biber.
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. 1 tutam tuz.
  8. 1 tutam karabiber.

Menemen etli olur mu?

Etleri tencereye koyup üzerini kapatacak kadar su eklenir. Kapak kapatılıp etler suyunu çekene kadar pişirilir. Pişerken etlerin üzerine az tuzda eklenir. Et suyunu çekince yağ konur bir iki karıştırılır üzerini doğradığımız soğan ve yeşil biber eklenir, soğanlar kavrulunca soyup doğradığımız domatesler eklenir.

Kıymalı biberli menemen nasıl yapılır?

Kıymalı Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı yağda rengi dönene kadar soteliyoruz.
  2. Salça, biber ve soğanları ekliyoruz, orta ateşte sotelemeye devam ediyoruz.
  3. Baharatları istediğimiz oranda ekledikten sonra menemende alanlar açıp, yumurtaları kırıyoruz.
  4. Tuzunu da ekleyip, sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun 🙂

Nov 19, 2020

Kıyma ile pratik ne yapılır?

Kıymalı Yemekler – Kıymalı Yemek Tarifleri

  1. Kıymalı Rulo Patates.
  2. Et Köfte.
  3. Çoban Böreği.
  4. Tavada Lahmacun.
  5. Yufkadan Fındık Lahmacun.
  6. Bıt Bıt Çorbası
  7. Ramazan Kıyması
  8. Fırında Kıymalı Börek.

Kıymalı domates tavası nasıl yapılır?

Kıymalı Domates Tavası Tarifi Nasıl Yapılır? Kıymayı yağda kavuruyoruz içine soğanı ve biberi ilave ediyoruz ve bir kaç dakika daha kavuruyoruz. Daha sonra içine domates konservesini ve baharatları ilave ediyoruz ve kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.